marți, 8 iunie 2010

The Gardens of Eden

Hello everyone!Stiu ca vi s-a parut surprinzator ca nu am mai postat ceva de cam multa vreme(sau nu) insa ce nu toata lumea stia e ca ma pregateam pt o expozitie ceva mai importanta pt mine...in Praga iar pt asta am avut de pregatit o colectie cu ceva mai multe piese decat de regula. Expozitia se va desfasura la ICR Praga si va avea ca tema Bijuteria Contemporana ( http://www.icr.ro/praga/evenimente-1/noaptea-muzeelor.html ) iar alaturi de mine va expune si Daciana (http://dacianadax.wordpress.com/). Cine va participa la Noaptea Muzeelor e invitat sa ni se alature pe 12 spre 13 iunie intre orele 18 si 4.30.


In urma deliberarilor (indelungate) asupra temei pe care voi lucra a aparut conceptul si colectia finala numita The Gardens of Eden.


Grădina Eden este o aşezare descrisă în Cartea Genezei ca fiind locul unde primul om, Adam, şi femeia conceputa si menita lui, Eva, au trăit după ce au fost creaţi de Dumnezeu. In imaginatia mea gradinile raiului aveau o frumusete greu de descris in cuvinte, o frumusete data de natura ce a fost daruita pamantului prin geneza dar si de puritatea ancestrala nealterata a primelor fiinte. Literal, se vorbeşte despre o grădină în Eden, o gradina cu o fauna si o flora de neimaginat, dominata de armonie si liniste.
Odata cu caderea in pacat Eva si-a inceput calatoria in lumea cunoasterii si a definirii de sine, aflat intr-un perpetuu tumult dat de dezirabila aspiratie de a-si marca personalitatea si ajungand sa se indeparteze tot mai mult de conceptul de puritate genezica.
Este greu ca femeia moderna sa mai poata gasi aceeasi puritate initiala prafuita si erodata mult prea mult in anii lumina ce s-au scurs, dar poate nepierduta pentru eternitate. Intrucat nu am mai avut permisiunea divina de a savura minunatiile Raiului din care au fost izgoniti oamenii, Universul ne-a daruit fiecareia dintre noi, la nastere, o bucatica din Gradina Edenului. Desi diferite ca si personalitate, trasaturi sau caractere fiecare femeie poarta in sine o oaza de lumina divina, o raza capabila sa ne implineasca spiritual si personal.
Din acet motiv colectia are la baza conceptul de reintoarcere la sine si de definire a propriei personalitati. In Eden era doar Eva, astazi sunt milioane de femei care aspira spre frumos si permanent in cautarea oazei de fericire si impacare.
Fiecare piesa are ca baza de pornire o nonculoare sau un complex de nonculori sau culori neutre care ajunge sa fie imbogatita ulterior prin jocul monocrom conturat. Culorile folosite sunt calde si invita purtatoarea sa se regaseasca in nuanta care considera ca o defineste, sa se defineasca in ea si prin ea precum si sa o poarte ca o bijuterie menita sa vindece, sa o readuca catre sine si sa o implineasca.
Majoritatea pieselor sunt realizate pe baza de bumbac si pictate in degradeeuri pentru a da intocmai acea sezatie de calatorie, de drum linistitor catre interior iar formele de florale si vegetale stilizate imi doresc a aduce o briza de prospetime chiar din Gradinile Edenului.







7 comentarii:

  1. Este aboslut superba colectia..prin estetica si semnificatie!
    Felicitari si multa bafta! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. ITI MULTUMESC MULT...AM NISTE EMOTII...

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari Eugenia, sunt convinsa ca lucrarile tale vor fi apreciate, nici nu se poate altfel.Cum i-am zis si Dacianei, fa-i praf pe praghezi si nu numai!Astept vesti.

    RăspundețiȘtergere
  4. Te cred..dar sunt sigura ca totul va decurge foarte bine..si apoi iti trimit ganduri de bine! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Felicitari,multa bafta!Piesele sunt superbe ,cum sunt de obicei!:P
    Astept impresiile!

    RăspundețiȘtergere
  6. colectia noua este fabuloasa! trebuie neaparat sa-mi spui unde o sa postezi fotografiile cu noile produse, pentru ca m0am indragostit de niste flori mari :).
    bafta multa!

    RăspundețiȘtergere
  7. va multumesc mult, abia ce m am intors in Romania!Majoritatea pieselor vor ramane in Praga o luna!Cele pt care nu am mai avut loc de expunere le voi publica pe breslo!

    RăspundețiȘtergere